Please Note: We are no longer using forums to facilitate standard support. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

Form displays differently in IE8, Firefox and phone

  1. mkauf01
    Member

    Form check boxes are displaying differently in IE8, Firefox and on my Android phone browser. Firefox displays correctly. IE8 has gray boxes surrounding the check box and on the phone all the check boxes appear dimmed in gray with check marks showing in each box. If you click on a check box on the phone it then shows correctly for that individual box. All others remain the same.

    Test site is http://www.6starworldtravel.com/contact-us-2/contact-us/.

    Any assistance is greatly appreciated. Thanks in advance.

    Michael

    Posted 3 years ago on Friday August 19, 2011 | Permalink
  2. The problem with IE8 is that your theme sets blanket background/border properties for all inputs.

    .gform_wrapper input,
    .gform_wrapper textarea,
    .gform_wrapper select {
        background: none repeat scroll 0 0 #F7F7F7 !important;
        border: 1px solid #DDDDDD;
        color: #0088B3 !important;
        font-family: Arial,Tahoma,Verdana !important;
        font-size: 12px !important;
        padding: 4px 0 4px 5px !important;
    }

    That's the lazy way of doing it. Not all inputs are created equal. Since radio buttons, checkboxes, image buttons and buttons are all input types too, they're naturally going to inherit from that rule.

    You'll need to adjust your rule to remove those properties, or apply them to the specific input types rather than just the blanket input element. Your theme provider should be able to provide you with some guidance on this.

    I don't have an android phone/device so I can't test that right now, but we haven't had any other similar issues reported so I would venture a guess that issue is related to your theme as well.

    Posted 3 years ago on Friday August 19, 2011 | Permalink
  3. mkauf01
    Member

    Thanks Kevin. Sorry for the delay in getting back to you. Other fires to fight to get site live. I'll work with the folks at Studio Press to see if they have any answers.

    Muichael

    Posted 3 years ago on Wednesday September 21, 2011 | Permalink

This topic has been resolved and has been closed to new replies.

Support Tickets

Open A New Support Ticket
 Open A New Priority Support Ticket *

* Developer license holders only