Please Note: We are no longer using forums to facilitate standard support. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

Form not inserting in Page/Post

  1. kapildhingra
    Member

    My form is active. When I choose form from drop down to insert into any page or post it doesn't do anything. There is no response after clicking on Insert button.
    Please help.

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  2. This is most likely a scripting conflict. It usually happens with themes that add a lot of "theme options" and enqueue their scripts on all the admin pages where they shouldn't.

    Have you tried switching themes and or testing for theme/plugin conflicts to rule that possibility out?

    http://www.gravityhelp.com/documentation/page/Testing_for_a_Theme/Plugin_Conflict

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  3. kapildhingra
    Member

    Kevin,
    I think your guess is on right track. I even can't insert images using the wordpress option available. Unfortunately, I can't change theme now as my whole website might break. It has already hundreds of posts and many categories.

    Is there any thing (signal for conflicts) which I can look into my theme files and then disable or remove it?

    Thanks

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  4. kapildhingra
    Member

    Or is there any other way I can add forms to my post? Any shortcode?

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  5. Sure, you can embed the shortcode manually. You just need to know the form ID. See section 1.2 here.

    http://www.gravityhelp.com/documentation/page/Embedding_A_Form

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  6. kapildhingra
    Member

    Thanks Kevin. That helped.
    Now, when I post the form, I am not receiving the Confirmation Text Message.(even though I have set it).
    Also if I throw errors - by not filling Captcha and Required fields, I am not getting any error messages.
    I have enabled ajax.

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  7. Does the form work properly in the preview page? It sounds like the form isn't being submitted properly. Are you getting entries recorded from the test submissions?

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  8. kapildhingra
    Member

    On Preview Page - forms works properly. Both confirmation message and entry are received. Error gets highlighted for not filling Required Fields.
    On website - confirmation message is NOT received but entries are getting received. Also, nothing happens when Required fields are not filled. Form stays as is.

    Are there any requirements on website or theme to make these working?

    Posted 3 years ago on Monday March 12, 2012 | Permalink
  9. kapildhingra
    Member

    Anyone any ideas that I can try?

    Posted 3 years ago on Tuesday March 13, 2012 | Permalink
  10. What you are describing sounds like a conflict like Kevin pointed out above. Have you done what he requested and tested for theme and plugin conflicts? Please make sure you do so as it's important to narrow down what is causing the issue.

    Here are the instructions:

    http://www.gravityhelp.com/documentation/page/Testing_for_a_Theme/Plugin_Conflict

    Posted 3 years ago on Thursday March 15, 2012 | Permalink

 

Support Tickets

Open A New Support Ticket
 Open A New Priority Support Ticket *

* Developer license holders only